YABAN MANTARI SOSU
İstiridye mantarı
Kültür mantarı
Baby ıspanak
Tuz
Karabiber
Krema
Nişasta
Zeytinyağı
PATATES PÜRESİ
Patates
Tuz
Karabiber
Tane hardal
Tereyağı
SEBZE SOTESİ
Kırmızı biber
Yeşil biber
Baby ıspanak
Havuç
Kabak
Soya filizi
ETİN MARINESI İÇİN
Kontrafile
Tane karabiber
Kimyon
Soya sosu
Balzamik sirke
Limon
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Öncelikle mantarlarımızı doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz.Ispanakları ekliyoruz,ıspanakları koyduktan sonra kremayı koyuyoruz,tuz ve karabiber atıyoruz sonra nişastayı suyla açıp Sosa ekliyoruz.Biraz çektikten sonra ocaktan alıyoruz.
SEBZE SOTESİ İÇİN; Bütün malzemelerimizi jülyen doğruyoruz.Daha sonra tavaya yağ koyup biberleri atıyoruz.Biberler sotelendikten sonra sırasıyla havuç,kabak ve soya filizini ekliyoruz.Tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz.
PÜRE İÇİN;Pataesleri haşlayıp blendırdan geçiriyoruz sonra tereyağı,tane hardal,karabiber,tuzunu ekliyoruz.
Marine yaptığımız eti ızgara tavada pişiriyoruz daha sonra yaptığımız yaban mantarı sosunu tabağın altına koyuyoruz üzerine eti koyuyoruz,etin üzerine patates püresi ve son olarak sebzeyi pürenin üstüne koyuyoruz.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder