500 gr kuşbaşı kuzu eti
2,5 çorba kaşığı tereyağı
15 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı ılık su
2 Türk kahvesi fincanı kuru rezaki üzüm
4 adet kuru kayısı
Yarım çorba kaşığı bal
Yarım çay bardağı tatlı badem
4 adet kuru incir
Tuz
Yapılışı
BADEMLERİ sıcak suda 5 dakika kaynatın. Kabuklarını soyup kenara alın. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine eti ilave edin. Suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Arpacık soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Un serperek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra suyu katın. Etler yumuşamaya başlayınca üzüm, dörde bölünmüş kayısı, bal ve tuzu ilave edin. 5 dakika pişirdikten sonra tencereye bademleri ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler iyice yumuşayana dek pişirip, servis tabağına alın. İncirleri altıya bölün. 1 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavaya alın. Üzerine inciri ekleyip birkaç dakika sote edin. İncirleri de lezzet vermesi için yemeğin üzerine ekleyerek servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder