Bafra Pidesi
Malzemeleri
hamuru için;
* 6 su bardağı un
* 1 paket yaş maya
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı şeker
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı (eritilip soğutulmuş)
* su ( 1 su bardağı ılık olacak ve yavaş yavaş aldığı kadar karışıma ilave edilecek)
* tuz(1 tatlı kaşığı)
iç harcı;
* 500gr kıyma
* 2 kuru soğan
* karabiber, pulbiber, tuz
* 100gr tereyağı
*Bafra Pidesinin Yapılışı*
Hamuru için unu karıştırma kabına alıp ortasına maya ve tuzu koyalım üzerine ılık suyu yavaş yavaş dökerek mayayı da elimizle eriterek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Limondan biraz büyük bezelere bölelim ve mayalanması için bekletelim.
*Kıymalı harcın hazırlanması*
tavamıza kıymayı ve tereyağının yarısını koyup iyice kavuralım. Sonra küçük doğramış (brunoise) soğanları da ilave edip biraz daha pişirelim. En son baharatları ekleyip ocağı söndürelim. Sonra ilk bezelediğimiz hamurdan başlayarak bezeyi fırın tepsisi uzunluğunda ve dört parmak genişliğinde açıyoruz. Ortasına uzunlamasına nefis kıymalı harçtan koyup karşılıklı iki tarafını da birleştiriyoruz. Pideleri yanyana fırın tepsisine dizip (pidelerin altları hafif unlu olmalıdır) 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine kalan tereyağından sürelim.
Malzemeleri
hamuru için;
* 6 su bardağı un
* 1 paket yaş maya
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı şeker
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı (eritilip soğutulmuş)
* su ( 1 su bardağı ılık olacak ve yavaş yavaş aldığı kadar karışıma ilave edilecek)
* tuz(1 tatlı kaşığı)
iç harcı;
* 500gr kıyma
* 2 kuru soğan
* karabiber, pulbiber, tuz
* 100gr tereyağı
*Bafra Pidesinin Yapılışı*
Hamuru için unu karıştırma kabına alıp ortasına maya ve tuzu koyalım üzerine ılık suyu yavaş yavaş dökerek mayayı da elimizle eriterek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Limondan biraz büyük bezelere bölelim ve mayalanması için bekletelim.
*Kıymalı harcın hazırlanması*
tavamıza kıymayı ve tereyağının yarısını koyup iyice kavuralım. Sonra küçük doğramış (brunoise) soğanları da ilave edip biraz daha pişirelim. En son baharatları ekleyip ocağı söndürelim. Sonra ilk bezelediğimiz hamurdan başlayarak bezeyi fırın tepsisi uzunluğunda ve dört parmak genişliğinde açıyoruz. Ortasına uzunlamasına nefis kıymalı harçtan koyup karşılıklı iki tarafını da birleştiriyoruz. Pideleri yanyana fırın tepsisine dizip (pidelerin altları hafif unlu olmalıdır) 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine kalan tereyağından sürelim.
Yorumlar
Yorum Gönder