Ana içeriğe atla

Bafra Pidesi

Bafra Pidesi 



Malzemeleri
hamuru için;
* 6 su bardağı un
* 1 paket yaş maya
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı şeker
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı (eritilip soğutulmuş)
* su ( 1 su bardağı ılık olacak ve yavaş yavaş aldığı kadar karışıma ilave edilecek)
* tuz(1 tatlı kaşığı)
iç harcı;
* 500gr kıyma
* 2 kuru soğan
* karabiber, pulbiber, tuz
* 100gr tereyağı
*Bafra Pidesinin Yapılışı*
Hamuru için unu karıştırma kabına alıp ortasına maya ve tuzu koyalım üzerine ılık suyu yavaş yavaş dökerek mayayı da elimizle eriterek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Limondan biraz büyük bezelere bölelim ve mayalanması için bekletelim.
*Kıymalı harcın hazırlanması*
tavamıza kıymayı ve tereyağının yarısını koyup iyice kavuralım. Sonra küçük doğramış (brunoise) soğanları da ilave edip biraz daha pişirelim. En son baharatları ekleyip ocağı söndürelim. Sonra ilk bezelediğimiz hamurdan başlayarak bezeyi fırın tepsisi uzunluğunda ve dört parmak genişliğinde açıyoruz. Ortasına uzunlamasına nefis kıymalı harçtan koyup karşılıklı iki tarafını da birleştiriyoruz. Pideleri yanyana fırın tepsisine dizip (pidelerin altları hafif unlu olmalıdır) 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine kalan tereyağından sürelim.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolofi(kolet)

Kolofi(kolet Rize yöresi) Malzemeler: 1 paket Kuru maya 1litre ılık su Aldığı kadar un 1 çay kaşığı Şeker 1 tatlı kaşığı Tuz Yapılışı: Bir kapta ılık su ve mayayı çözüyoruz. Başka bir kaba un koyup ortasını havuz yapıyoruz. Ardından çözülmüş mayamızı havuzun içine döküyoruz. Tuz ve 1 çay kasığı kadar şeker ekliyoruz. Ardından hamurumuzu  yoğuruyoruz, yapışmaması için biraz su ile ellerimizi ıslatabiliriz. Hamurumuzu daire şeklinde oklava yardımıyla açıp kızgın yapıştırmaz az yağlı tavaya koyuyoruz. Alt üst pişirip  biraz kızarınca alıyoruz. Tereyağ ve mincimizi(tulum peyniri) üstüne koyup sıcak olarak servis edebilirsiniz. Not: Bu tarifin püf noktası Karadeniz'in doğal tereyağı ve Mincim adı verilen enfes tulum peyniridir.Kuru maya yerine yaş maya da kullanabilirsiniz.

Rol ekmek

Roll ekmek Malzemeler: 1 su b.su(ılık) 1 tatlı k.toz şeker 1 tatlı k.tuz 5 gr.toz maya 3 su b.un 3 yemek k.yoğurt Yapılışı: 1.Derin bir kaseye,ılık su,toz şeker,tuz ve toz maya ilave köpürünceye kadar karıştırın. 2.Başka bir kaseye un ilave edip,mayalı suyu içerisine döküp karıştırın ve yoğurun.Üzerine streç film ile kapatın ve oda sıcaklığında 30 dk. bekletin. 3.Hamuru 6 eşit parçaya bölüp,zemini yağlı kağıt ile kaplı fırın tepsisine yerleştirin. 4.Hamurların üzerlerine kesikler atıp,yoğurt sürün ve bir tutam un serpin. 5.Önceden 180 dereceye kadar  ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar (30-35 dk) pişirin.

Dana Paillard

YABAN MANTARI SOSU İstiridye mantarı Kültür mantarı Baby ıspanak Tuz Karabiber Krema Nişasta Zeytinyağı PATATES PÜRESİ Patates Tuz Karabiber Tane hardal Tereyağı SEBZE SOTESİ Kırmızı biber Yeşil biber Baby ıspanak Havuç Kabak Soya filizi ETİN MARINESI İÇİN Kontrafile Tane karabiber Kimyon Soya sosu Balzamik sirke Limon Zeytinyağı YAPILIŞI Öncelikle mantarlarımızı doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz.Ispanakları ekliyoruz,ıspanakları koyduktan sonra kremayı koyuyoruz,tuz ve karabiber atıyoruz sonra nişastayı suyla açıp Sosa ekliyoruz.Biraz çektikten sonra ocaktan alıyoruz. SEBZE SOTESİ İÇİN; Bütün malzemelerimizi jülyen doğruyoruz.Daha sonra tavaya yağ koyup biberleri atıyoruz.Biberler sotelendikten sonra sırasıyla havuç,kabak ve soya filizini ekliyoruz.Tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz. PÜRE İÇİN;Pataesleri haşlayıp blendırdan geçiriyoruz sonra tereyağı,tane hardal,karabiber,tuzunu ekliyoruz. Marine yaptığımız eti ızgara tavada pişiriyoruz dah...

Etiketler

Daha fazla göster