SÜTLAÇ
2 litre süt ( doğal süt ya da pastörize günlük olmalı)
1.5 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1.5 su bardağı tozşeker
2 paket vanilya
Üzeri için fındık
Yapılışı:
Öncelikle pirinç bol su ile yıkanır. 2 su bardağı su ile birlikte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Bu sırada ayrı bir tencerede 2 litre süt kaynatılır, pirinçler yumuşayıncaya içine eklenir. Karışım yoğunlaşınca 1.5 bardak şeker ve 2 paket vanilya ve (isteğe göre 1/4 çay kaşığı zerdeçal) ilave edilir. 10 dakika sonra karışım fırın kaplarına alınır. Eğer istenirse üstüne ılıyan bir miktar sütlaç ve bir yumurtanın sarısını karıştırarak sürebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 20 dakika daha pişirilir. Bu esnada fırın tepsisine su koymayı ihmal etmeyin yoksa kaplardaki sütlaçlar taşıyor ve çok yoğun kıvamda bir sütlaç meydana geliyor.
2 litre süt ( doğal süt ya da pastörize günlük olmalı)
1.5 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1.5 su bardağı tozşeker
2 paket vanilya
Üzeri için fındık
Yapılışı:
Öncelikle pirinç bol su ile yıkanır. 2 su bardağı su ile birlikte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Bu sırada ayrı bir tencerede 2 litre süt kaynatılır, pirinçler yumuşayıncaya içine eklenir. Karışım yoğunlaşınca 1.5 bardak şeker ve 2 paket vanilya ve (isteğe göre 1/4 çay kaşığı zerdeçal) ilave edilir. 10 dakika sonra karışım fırın kaplarına alınır. Eğer istenirse üstüne ılıyan bir miktar sütlaç ve bir yumurtanın sarısını karıştırarak sürebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 20 dakika daha pişirilir. Bu esnada fırın tepsisine su koymayı ihmal etmeyin yoksa kaplardaki sütlaçlar taşıyor ve çok yoğun kıvamda bir sütlaç meydana geliyor.
Yorumlar
Yorum Gönder