Anadolu'nun
birçok yöresinde pişirilen bir yemek türüdür. Kent mutfaklarında, genellikle
soğuk olarak, tahıllı çorbalardan veya sebze yemeklerinden sonra servis edilir.
Barbunya yerine beyaz kuru fasulye kullanılarak da yapılabilen bir yemek
çeşididir
· 2 su bardağı kuru barbunya
· 2 orta boy soğan
· 6 diş sarımsak
· 2 büyük boy havuç
· 1 büyük boy patates
· 20 gr salça
· 3-4 dal maydanoz
· 5 gr tuz
· ¾ çay bardağı zeytinyağı
· 1 orta boy limon
İşlem
Basamakları
· Barbunyayı yıkayınız, 2 su bardağı su ile geceden ıslatınız.
· 45-50 dakika haşlayınız.
· Soğanı ve sarımsağı soyup, yıkayarak, brunoisse doğrayınız.
· Havucu ve patatesi soyarak, yıkayıp 1 cm3 olacak şekilde
doğrayınız.
· Tencereye sıvı yağınızı koyunuz. Yağ kızmaya başlayınca
hazırlanan soğan ve sarımsağı ilave ederek soteleyiniz.
· Salçayı ilave ediniz.
· Önce havucu sonra patatesi ilave ederek soteleyiniz.
· Haşlanmış barbunyayı ve şekeri, üstünü örtecek şekilde sıcak su
ilave ederek 20 dakika daha hafif ateşte pişiriniz.
· Yemeği ocaktan almadan 5 dakika önce isteğe göre tuzunuzu ilave
ediniz.
· Pişen yemeği servis tabağına alarak soğutunuz.
· Yıkanmış maydanozla süsleyiniz.
· Limonla
birlikte servis yapınız
Yorumlar
Yorum Gönder