Ana içeriğe atla

Çikolatalı Trüf

Çikolatalı Trüf ( Fransızca:Truffe en chocolat), şekli itibarıyla domalan mantarını andıran, içi ganaj, dışı çikolata veya kakao tozu ile kaplı bir tür şekerlemedir.




ÇEŞİTLERİ
İlk olarak çikolatalı trüf 1895’in Aralık ayında Chambéry, Fransa'da Antoine DUFOUR tarafından üretilmiş olup yine Antoine Dufour tarafından 1902'de Londra'da açılan Prestat Çikolata Dükkanı sayesinde çikolatalı trüf’ün bilinirliği artmıştır. Halen "III. Napoleon" adında çikolatalı trüfler orijinal tarifiyle üretilip satılmaktadır

AMERİKAN

Amerikan trüfleri yarım yumurta şeklinde, üstü sütsüz veya sütlü çikolata ve sütyağı ve bazen katılaşmış Hindistan cevizi yağıyladır. 1980'lerin ortasında, San Fransiskolu çikolatacı ve Joseph Schmidt Şekerlemeleri'nin sahibi Joseph Schmidt bu trüfü yaratmıştır. Amerikan Trüfü’nün Kanada versiyonu olan ve Harvey Trüf’ü olarak bilinen şekerlemede Graham kraker kırıntıları ve fıstık ezmesi kullanılır.

AVRUPA

Avrupa Trüfleri kakao tozu, süt tozu, şurup ve yağdan yapılır.


İSVİÇRE

İsviçre Trüfü eritilmiş çikolatayla kaynayan süt kreması ve tereyağın karışımdan oluşur. Kalıba döküldükten sonra üstüne kakao pudrası ilave edilir. Amerikan ve Avrupa trüflerinden farklı olarak raf ömrü çok kısadır ve birkaç gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir.Bizde bu seferki uygulamamızda İsviçre Trüfü Çikolatası yaptık 
lezzeti gayet yerinde olan çikolatalarımızı da rengârenk kâğıtlarda ve çeşitli şekillerde sunumunu yaptık. Tatlı krizim geldi, ince derdim var diyenlere ısrarla tavsiye ettiğimiz tarifimizin yapımı da oldukça kolay olup sunum ve süslemede de imkânlarınız ve amacınız doğrultusunda çeşitlendirmeler yapabilirsiniz.



Malzemeler ve Yapımı
100 ml krema, ocakta hafif kaynayana kadar ısıtılır daha sonra kaynayan kremanın üstüne 200 gram doğranmış Kuvertür çikolata eklenerek karıştırılır ve sertleşip kıvam alması için dolapta beklemeye alınır. Yuvarlak şekiller verilebilecek kıvama gelince dolaptan alınıp küçük yuvarlak şekiller verilir, süslemek için de rengârenk şekerlemelere batırılır. Tekrar soğuması için 15-20 dakika daha dolapta beklettiğimiz Çikolatalı Trüfler küçük renkli kâğıtlar içine yerleştirerek sunumumu yapılır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolofi(kolet)

Kolofi(kolet Rize yöresi) Malzemeler: 1 paket Kuru maya 1litre ılık su Aldığı kadar un 1 çay kaşığı Şeker 1 tatlı kaşığı Tuz Yapılışı: Bir kapta ılık su ve mayayı çözüyoruz. Başka bir kaba un koyup ortasını havuz yapıyoruz. Ardından çözülmüş mayamızı havuzun içine döküyoruz. Tuz ve 1 çay kasığı kadar şeker ekliyoruz. Ardından hamurumuzu  yoğuruyoruz, yapışmaması için biraz su ile ellerimizi ıslatabiliriz. Hamurumuzu daire şeklinde oklava yardımıyla açıp kızgın yapıştırmaz az yağlı tavaya koyuyoruz. Alt üst pişirip  biraz kızarınca alıyoruz. Tereyağ ve mincimizi(tulum peyniri) üstüne koyup sıcak olarak servis edebilirsiniz. Not: Bu tarifin püf noktası Karadeniz'in doğal tereyağı ve Mincim adı verilen enfes tulum peyniridir.Kuru maya yerine yaş maya da kullanabilirsiniz.

Rol ekmek

Roll ekmek Malzemeler: 1 su b.su(ılık) 1 tatlı k.toz şeker 1 tatlı k.tuz 5 gr.toz maya 3 su b.un 3 yemek k.yoğurt Yapılışı: 1.Derin bir kaseye,ılık su,toz şeker,tuz ve toz maya ilave köpürünceye kadar karıştırın. 2.Başka bir kaseye un ilave edip,mayalı suyu içerisine döküp karıştırın ve yoğurun.Üzerine streç film ile kapatın ve oda sıcaklığında 30 dk. bekletin. 3.Hamuru 6 eşit parçaya bölüp,zemini yağlı kağıt ile kaplı fırın tepsisine yerleştirin. 4.Hamurların üzerlerine kesikler atıp,yoğurt sürün ve bir tutam un serpin. 5.Önceden 180 dereceye kadar  ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar (30-35 dk) pişirin.

Dana Paillard

YABAN MANTARI SOSU İstiridye mantarı Kültür mantarı Baby ıspanak Tuz Karabiber Krema Nişasta Zeytinyağı PATATES PÜRESİ Patates Tuz Karabiber Tane hardal Tereyağı SEBZE SOTESİ Kırmızı biber Yeşil biber Baby ıspanak Havuç Kabak Soya filizi ETİN MARINESI İÇİN Kontrafile Tane karabiber Kimyon Soya sosu Balzamik sirke Limon Zeytinyağı YAPILIŞI Öncelikle mantarlarımızı doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz.Ispanakları ekliyoruz,ıspanakları koyduktan sonra kremayı koyuyoruz,tuz ve karabiber atıyoruz sonra nişastayı suyla açıp Sosa ekliyoruz.Biraz çektikten sonra ocaktan alıyoruz. SEBZE SOTESİ İÇİN; Bütün malzemelerimizi jülyen doğruyoruz.Daha sonra tavaya yağ koyup biberleri atıyoruz.Biberler sotelendikten sonra sırasıyla havuç,kabak ve soya filizini ekliyoruz.Tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz. PÜRE İÇİN;Pataesleri haşlayıp blendırdan geçiriyoruz sonra tereyağı,tane hardal,karabiber,tuzunu ekliyoruz. Marine yaptığımız eti ızgara tavada pişiriyoruz dah...

Etiketler

Daha fazla göster