Çikolatalı Trüf ( Fransızca:Truffe en chocolat), şekli itibarıyla domalan mantarını andıran, içi ganaj, dışı çikolata veya kakao tozu ile kaplı bir tür şekerlemedir.
ÇEŞİTLERİ
ÇEŞİTLERİ
İlk olarak çikolatalı trüf 1895’in Aralık ayında Chambéry, Fransa'da Antoine DUFOUR tarafından üretilmiş olup yine Antoine Dufour tarafından 1902'de Londra'da açılan Prestat Çikolata Dükkanı sayesinde çikolatalı trüf’ün bilinirliği artmıştır. Halen "III. Napoleon" adında çikolatalı trüfler orijinal tarifiyle üretilip satılmaktadır
AMERİKAN
Amerikan trüfleri yarım yumurta şeklinde, üstü sütsüz veya sütlü çikolata ve sütyağı ve bazen katılaşmış Hindistan cevizi yağıyladır. 1980'lerin ortasında, San Fransiskolu çikolatacı ve Joseph Schmidt Şekerlemeleri'nin sahibi Joseph Schmidt bu trüfü yaratmıştır. Amerikan Trüfü’nün Kanada versiyonu olan ve Harvey Trüf’ü olarak bilinen şekerlemede Graham kraker kırıntıları ve fıstık ezmesi kullanılır.
AVRUPA
Avrupa Trüfleri kakao tozu, süt tozu, şurup ve yağdan yapılır.
İSVİÇRE
İsviçre Trüfü eritilmiş çikolatayla kaynayan süt kreması ve tereyağın karışımdan oluşur. Kalıba döküldükten sonra üstüne kakao pudrası ilave edilir. Amerikan ve Avrupa trüflerinden farklı olarak raf ömrü çok kısadır ve birkaç gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir. Bizde bu seferki uygulamamızda İsviçre Trüfü Çikolatası yaptık
lezzeti gayet yerinde olan çikolatalarımızı da rengârenk kâğıtlarda ve çeşitli şekillerde sunumunu yaptık. Tatlı krizim geldi, ince derdim var diyenlere ısrarla tavsiye ettiğimiz tarifimizin yapımı da oldukça kolay olup sunum ve süslemede de imkânlarınız ve amacınız doğrultusunda çeşitlendirmeler yapabilirsiniz.
lezzeti gayet yerinde olan çikolatalarımızı da rengârenk kâğıtlarda ve çeşitli şekillerde sunumunu yaptık. Tatlı krizim geldi, ince derdim var diyenlere ısrarla tavsiye ettiğimiz tarifimizin yapımı da oldukça kolay olup sunum ve süslemede de imkânlarınız ve amacınız doğrultusunda çeşitlendirmeler yapabilirsiniz.
Malzemeler ve Yapımı
100 ml krema, ocakta hafif kaynayana kadar ısıtılır daha sonra kaynayan kremanın üstüne 200 gram doğranmış Kuvertür çikolata eklenerek karıştırılır ve sertleşip kıvam alması için dolapta beklemeye alınır. Yuvarlak şekiller verilebilecek kıvama gelince dolaptan alınıp küçük yuvarlak şekiller verilir, süslemek için de rengârenk şekerlemelere batırılır. Tekrar soğuması için 15-20 dakika daha dolapta beklettiğimiz Çikolatalı Trüfler küçük renkli kâğıtlar içine yerleştirerek sunumumu yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder