Kars Kazı Kızartması
Marine edilmesi:1 adet elma kabuğu
1 adet portakal kabuğu
Sıvı Yağ
Kazı haşlamak için yeterince su
Bulgur Pilavı
2 su bardağu bulgur
Sıvı yağ
3 su bardağı et suyu
Bir çimdik tuz
Yapılışı:
Kazı ilk önce elma kabuğu portakal kabuğu sıvı yağ ile marine edin.Ardından suda 4 saat pişirin.Suyunu çektikten sonra biraz yağı ile pişirin.Fırın tepsisini ve kazı yağlayın.180 derecede 20 - 25 dk kızartın.
Bulgur pilavı için bir tavaya yağ koyun.2 su bardağı bulgurla ilk önce yağda çevirin ardından 3 bardak et suyunu döküp biraz karıştırıp 5 dk kaynatıp altını kısın.Ardından pişmesine yakın demlenmeye bırakın.
Yorumlar
Yorum Gönder