Sebzeli Çin Böreği Malzemeleri
3 adet yufka
1 adet havuç – ince uzun doğranmış
2 adet kırmız biber – ince uzun doğranmış
2 adet kabak – ince uzun doğranmış ( çekirdekli kısımları hariç )
1 adet pırasa – ince uzun doğranmış
¼ beyaz lahana – ince uzun doğranmış
1 adet patates
1 adet soğan
bir kaç diş sarımsak
İsteğe göre tavuk veya ördek eti
2 yemek kaşığı soya sosu
½ su bardağı kuş üzümü
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Panelemek için Malzemeler
3 adet Yumurta
2 su bardağı Galeta unu
Kızartmak için Malzemeler
Sıvı yağ(her gurup için 1lt)
Yapılışı
Kuş üzümlerini yumuşamaları için ılık suya koyup kenara alın. Ardından Vok tavaya zeytinyağı koyup biraz ısıtın ve havuçları ekleyip soteleyin. Havuçlar pişince sırasıyla biber, pırasa, lahana ve kabakları ekleyerek tüm sebzeleri soteleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın, soya sosunu ilave edin. Yumuşayan kuş üzümlerini de ekleyip karışımı soğumaya bırakın.
Her bir yufkayı üçgen olacak şekilde 8 eşit parçaya bölün.
Sebzeler soğuyunca harcı yufkanın kalın kenarına koyup kalın sigara böreği olacak şekilde sarın. Tüm börekleri bu şekilde hazırladıktan sonra bir kaseye 2 yumurtayı kırıp iyice çırpın bir tabağa galeta ununu yayın ve börekleri sırasıyla önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
3 adet yufka
1 adet havuç – ince uzun doğranmış
2 adet kırmız biber – ince uzun doğranmış
2 adet kabak – ince uzun doğranmış ( çekirdekli kısımları hariç )
1 adet pırasa – ince uzun doğranmış
¼ beyaz lahana – ince uzun doğranmış
1 adet patates
1 adet soğan
bir kaç diş sarımsak
İsteğe göre tavuk veya ördek eti
2 yemek kaşığı soya sosu
½ su bardağı kuş üzümü
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Panelemek için Malzemeler
3 adet Yumurta
2 su bardağı Galeta unu
Kızartmak için Malzemeler
Sıvı yağ(her gurup için 1lt)
Yapılışı
Kuş üzümlerini yumuşamaları için ılık suya koyup kenara alın. Ardından Vok tavaya zeytinyağı koyup biraz ısıtın ve havuçları ekleyip soteleyin. Havuçlar pişince sırasıyla biber, pırasa, lahana ve kabakları ekleyerek tüm sebzeleri soteleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın, soya sosunu ilave edin. Yumuşayan kuş üzümlerini de ekleyip karışımı soğumaya bırakın.
Her bir yufkayı üçgen olacak şekilde 8 eşit parçaya bölün.
Sebzeler soğuyunca harcı yufkanın kalın kenarına koyup kalın sigara böreği olacak şekilde sarın. Tüm börekleri bu şekilde hazırladıktan sonra bir kaseye 2 yumurtayı kırıp iyice çırpın bir tabağa galeta ununu yayın ve börekleri sırasıyla önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
Yorumlar
Yorum Gönder