Malzemeler
1 adet soğan
1-2 adet kırmızı(kapya) biber
2-3 adet domates
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytin yağı
400 gr kıyma ya da kuzu kuşbaşı
Yapılışı
Saca konulan yağ ısındıktan sonra kıyma veya et ilave edilir ve kaşıkla karıştırılıp bir süre üstü kapalı olarak pişirilir.Sonra sırasıyla ince doğranmış, soğan, sarımsak,biber eklenir ve üzeri kapalı olacak şekilde 15-20 dk civarı pişirilip kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler ve baharatlar ilave edilir ve ağzı kapalı olarak 10 dakika civarında pişmesi sağlanır.
Servisi
Taze lavaşların içine saç kavurma sebze salatası, sumaklı soğan ve domates dilimleri ilave edilerek ayranla birlikte servis edilir.
1 adet soğan
1-2 adet kırmızı(kapya) biber
2-3 adet domates
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytin yağı
400 gr kıyma ya da kuzu kuşbaşı
Baharatlar( miktarı size kalmakla birlikte tarifte dolu dolu 1 çay kaşığı kullanılmıştır)
Tuz
Karabiber
Kimyon
Zerdeçal
Sumak
Kekik
Tatlı toz biber
Pul biber
İsot
Tuz
Karabiber
Kimyon
Zerdeçal
Sumak
Kekik
Tatlı toz biber
Pul biber
İsot
Yapılışı
Saca konulan yağ ısındıktan sonra kıyma veya et ilave edilir ve kaşıkla karıştırılıp bir süre üstü kapalı olarak pişirilir.Sonra sırasıyla ince doğranmış, soğan, sarımsak,biber eklenir ve üzeri kapalı olacak şekilde 15-20 dk civarı pişirilip kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler ve baharatlar ilave edilir ve ağzı kapalı olarak 10 dakika civarında pişmesi sağlanır.
Servisi
Taze lavaşların içine saç kavurma sebze salatası, sumaklı soğan ve domates dilimleri ilave edilerek ayranla birlikte servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder