Ana içeriğe atla

Zencefilli Ev


Zencefilli Ev



Hazırlık zamanı
3 saat
Pişirme süresi
20 dakika
Toplam zaman
3 saat 20 dakika

Malzemeler
113g Tereyağı
250g Pekmez veya mısır şurubu
4 çay kaşığı zencefil
4 çay kaşığı tarçın
250g kahverengi şeker
810g un
310ml süt
2 yumurta akı
500g pudra şekeri

Alternatif Ölçü

Yarım su bardağı yumuşatılmış tereyağı
yarım su bardağı esmer şeker
bir yumurta
yarım su bardağı pekmez 1,5yemek kaşığı tarçın
1,5yemek kaşığı zencefil tozu çeyrek yemek kaşığı karanfil tozu yarım yemek kaşığı kabartma tozu
yarım yemek kaşığı tuz
2,5su bardağı un

Yapılışı

Küçük bir tencereye tereyağı, pekmez (veya  mısır şurubu), öğütülmüş zencefil, tarçın ve esmer şeker ekleyin. Orta derece düşük ısıda ısıtın, tereyağı eriyene kadar karıştırın.
Büyük bir karıştırma kabında unu ölçün. Eritilmiş tereyağ karışımını  ve sütü kabın içine dökün.
Kombine bir hamur elde edene kadar tahta kaşık veya elektrikli karıştırıcı kullanın. Kaseyi kapatın ve 3-4 saat süreyle buzdolabının içine yerleştirin ya da bir gece boyunca sertleşin.
Zencefilli kurabiye hamuru 2 yapraklık yapışmamış kağıt arasında 1 cm veya ½ inç kalınlığa ulaşıncaya kadar merdane yardımı ile açın. Şablonları kullanarak zencefilli ev parçalarını kesin.
Ev parçalarını 15-20 dakika 180C fırında  kahverengileşinceye kadar pişirin. Bir araya getirilmeden önce soğumaya bırakın.
Royal icing yapmak için yumurta akını ve pudra şekerini orta boy bir kaba ekleyin. Stand mikseri veya el mikseri kullanarak malzemeleri kalın ve parlak beyaz olana kadar 5-8 dakika karıştırın. Kurumasını önlemek için iyice örtün.
Zencefilli ev parçalarını Royal icing'i sıkma poşeti kullanarak birleşim noktalarına sıkarak birleştirin. Evi monte etmeden önce parçaları en az 6 saat veya gece boyunca kurumaya bırakın.
Ev kurmak için bir pasta tahtası veya doğrama tahtası kullanın. Destek için bir bardak veya kupa kullanarak parçaları birbirine yapıştırın. Çatıyı eklemeden önce evin dibini en az 4 saat kurumaya bırakın.
Çatı parçalarının kenarlarını Royal icing ile evin üstüne yerleştirin, kuruyana kadar destek için bardak veya bardak kullanın. Baca parçalarının dibine Royal icing sıkarak  evin üst tarafına yapıştırın, ardından yan parçalar. Kapının alt ve yan tarafını kapatarak, istediğiniz şekilde aralık bırakarak yapıştırıyoruz.Evi bir gecede tamamen kurumaya bırakmaya özen gösteriyoruz.
Ahşap gibi görünüm vermek için zencefilli kurabiye adamları, ağaçları ve tarçın çubuklarını kullanarak evin dışını dekore ediyoruz. Kar görünümü oluşturmak için artan Royal icingi kullanarak evin dışındaki tabana yayıyoruz. Ayrıca kuru toz şekeri veya pudra şekeri ile bütün evi beyazlaştırıyoruz.





















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolofi(kolet)

Kolofi(kolet Rize yöresi) Malzemeler: 1 paket Kuru maya 1litre ılık su Aldığı kadar un 1 çay kaşığı Şeker 1 tatlı kaşığı Tuz Yapılışı: Bir kapta ılık su ve mayayı çözüyoruz. Başka bir kaba un koyup ortasını havuz yapıyoruz. Ardından çözülmüş mayamızı havuzun içine döküyoruz. Tuz ve 1 çay kasığı kadar şeker ekliyoruz. Ardından hamurumuzu  yoğuruyoruz, yapışmaması için biraz su ile ellerimizi ıslatabiliriz. Hamurumuzu daire şeklinde oklava yardımıyla açıp kızgın yapıştırmaz az yağlı tavaya koyuyoruz. Alt üst pişirip  biraz kızarınca alıyoruz. Tereyağ ve mincimizi(tulum peyniri) üstüne koyup sıcak olarak servis edebilirsiniz. Not: Bu tarifin püf noktası Karadeniz'in doğal tereyağı ve Mincim adı verilen enfes tulum peyniridir.Kuru maya yerine yaş maya da kullanabilirsiniz.

Rol ekmek

Roll ekmek Malzemeler: 1 su b.su(ılık) 1 tatlı k.toz şeker 1 tatlı k.tuz 5 gr.toz maya 3 su b.un 3 yemek k.yoğurt Yapılışı: 1.Derin bir kaseye,ılık su,toz şeker,tuz ve toz maya ilave köpürünceye kadar karıştırın. 2.Başka bir kaseye un ilave edip,mayalı suyu içerisine döküp karıştırın ve yoğurun.Üzerine streç film ile kapatın ve oda sıcaklığında 30 dk. bekletin. 3.Hamuru 6 eşit parçaya bölüp,zemini yağlı kağıt ile kaplı fırın tepsisine yerleştirin. 4.Hamurların üzerlerine kesikler atıp,yoğurt sürün ve bir tutam un serpin. 5.Önceden 180 dereceye kadar  ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar (30-35 dk) pişirin.

Profiterol

Profiterol Malzemeler 125 gr margarin  150 gr un 1 tatlı kaşığı şeker  1 su bardağı su  1 fiske tuz  4 yumurta  1paket vanilya Yapılışı Margarin küp küp doğranır, suyla ocakta kaynatmadan hafif pişmeye başlayana kadar ısıtılır. Aynı zamanda tuzu ve şekeri de eklenir.  Ardından un eklenir, vanilya eklenir. tahta kaşıkla karıştırılarak hamur haline getirilir.  Hamur ılıyınca yumurtalar teker teker kırılıp hamura yedirilir. sıkma torbasına alınan hamur  yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine helezonlu şekiller halinde sıkılır. 170 derecedeki fırında üstü pembeleşinceye ve kabarıncaya kadar pişirilir. Pastacı kreması sıkma torbasına veya uygun bir araca doldurulur ve pişirdiğimiz profiterol hamurlarına(pataşu) sıkılır. İsterse pastacı kremasına esansta(çilek,limon,vanilya) konulabilir. Üzerine çikolatalı sos, karamel sos, dökülerek servis edilir. Çikolata sosunun yapılışı: 1 adet yumurta sarısı 1 su bardağı şe...

Etiketler

Daha fazla göster