DOLMA (NEFŞİN)
Malzemeler
10 adet kuru dolma biberi
10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru kabak
200 gr asma yaprağı/lahana/pazı
İç Harç
1 Demet maydanoz
2adet sivri biber
2 adet domates
1yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
1yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 su bardağı pirinç
1/2 kg ince doğranmış (zırhdan çekilmiş) kuzu kol
1 su bardağı zeytin yağı
Ağustos ayında damlarda balkonlarda güneşte kurutulmuş eşsiz renklere sahip kuru Sebzeler kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. kabak ve biber kuruları renklerinin kararmaması için patlıcan dan ayrı haşlanır süzgece alınır bol suyla yıkanır.
HAZIRLANIŞI
sumak bir kase soğuk suda ıslatılır iç harç için etler çok ufak kuşbaşı doğranır, ince doğranmış soğan tuz ve karabiberle ovuşturulur, küçük doğranmış sivri biber, domates, maydanoz salça ,baharat ve yağ eklenerek iç hazırlanır. Yıkamış pirinç ilave edilir. Kuru dolmalıklar bir iki santim boş kalacak şekilde içi harçla doldurulur. Ağız kısımlarından iç içe geçirilir. Patlıcan biberle veya kabakla farklı türden olanlarla birleştirdiler tencereye yanyana dizilir. sıkıştırılarak boşluk bırakılmaz üstlerinde pirinç kalmışsa ayıklanır. Dolma üzerine düz bir tabak kapatılarak ateşe konulur. Üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ilave edilir. Kapağı kapatılıp önce yüksek sonra orta ateşte 35-40 dakika kaynatılır. İlk on beş dakikadan sonra sumak suyu eklenir.Pirinçleri tane tane olmalıdır.15-20 dakika dinlendirilip servis edilir.
Malzemeler
10 adet kuru dolma biberi
10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru kabak
200 gr asma yaprağı/lahana/pazı
İç Harç
1 Demet maydanoz
2adet sivri biber
2 adet domates
1yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
1yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 su bardağı pirinç
1/2 kg ince doğranmış (zırhdan çekilmiş) kuzu kol
1 su bardağı zeytin yağı
Ağustos ayında damlarda balkonlarda güneşte kurutulmuş eşsiz renklere sahip kuru Sebzeler kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. kabak ve biber kuruları renklerinin kararmaması için patlıcan dan ayrı haşlanır süzgece alınır bol suyla yıkanır.
HAZIRLANIŞI
sumak bir kase soğuk suda ıslatılır iç harç için etler çok ufak kuşbaşı doğranır, ince doğranmış soğan tuz ve karabiberle ovuşturulur, küçük doğranmış sivri biber, domates, maydanoz salça ,baharat ve yağ eklenerek iç hazırlanır. Yıkamış pirinç ilave edilir. Kuru dolmalıklar bir iki santim boş kalacak şekilde içi harçla doldurulur. Ağız kısımlarından iç içe geçirilir. Patlıcan biberle veya kabakla farklı türden olanlarla birleştirdiler tencereye yanyana dizilir. sıkıştırılarak boşluk bırakılmaz üstlerinde pirinç kalmışsa ayıklanır. Dolma üzerine düz bir tabak kapatılarak ateşe konulur. Üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ilave edilir. Kapağı kapatılıp önce yüksek sonra orta ateşte 35-40 dakika kaynatılır. İlk on beş dakikadan sonra sumak suyu eklenir.Pirinçleri tane tane olmalıdır.15-20 dakika dinlendirilip servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder