Ana içeriğe atla

Berliner

Berliner


3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
10 gram maya
1 tatlı kaşığı mahlep
5 su bardağı ova unu
1 paket vanilya

Krema malzemeleri:

4 bardak süt
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
2 adet muz

Üzerine pudra şekeri

Pastası Tarifi'nin Yapılışı

Hamuru için öncelikle su süt ve mayayı karıştırın daha sonra malzemeleri sırasıyla koyarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakın.
Hamurumuz mayalanırken bizde arasına süreceğimiz kremayı hazırlayalım; şeker, süt, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alıp iyice karıştırın orta ateşteki ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin kıvama gelen kremanın içine toz krem şantiyi ve margarini ekleyin basta hafif cıvık olabilir telaşlanmadan karıştırmaya devam edin ocaktan alın soğuyana kadar karıştırmaya devam edin. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra yağılı kağıt serilmiş tepsiye dizin bir 15 dk da o şekilde üzerini kapatıp mayalandırın.
Mayalanan hamurları 180° lik ısıtılmamış fırına sürün üzerine iyice kızarana kadar kotrollü bir şekilde pişirin, pişen hamurları soğutun. İkiye bölün ve arasına soğuk muhallebiden 1 er yemek kaşığı sürün üzerini kapatın. Muhallebisi tam yetiyor. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin.Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolofi(kolet)

Kolofi(kolet Rize yöresi) Malzemeler: 1 paket Kuru maya 1litre ılık su Aldığı kadar un 1 çay kaşığı Şeker 1 tatlı kaşığı Tuz Yapılışı: Bir kapta ılık su ve mayayı çözüyoruz. Başka bir kaba un koyup ortasını havuz yapıyoruz. Ardından çözülmüş mayamızı havuzun içine döküyoruz. Tuz ve 1 çay kasığı kadar şeker ekliyoruz. Ardından hamurumuzu  yoğuruyoruz, yapışmaması için biraz su ile ellerimizi ıslatabiliriz. Hamurumuzu daire şeklinde oklava yardımıyla açıp kızgın yapıştırmaz az yağlı tavaya koyuyoruz. Alt üst pişirip  biraz kızarınca alıyoruz. Tereyağ ve mincimizi(tulum peyniri) üstüne koyup sıcak olarak servis edebilirsiniz. Not: Bu tarifin püf noktası Karadeniz'in doğal tereyağı ve Mincim adı verilen enfes tulum peyniridir.Kuru maya yerine yaş maya da kullanabilirsiniz.

Rol ekmek

Roll ekmek Malzemeler: 1 su b.su(ılık) 1 tatlı k.toz şeker 1 tatlı k.tuz 5 gr.toz maya 3 su b.un 3 yemek k.yoğurt Yapılışı: 1.Derin bir kaseye,ılık su,toz şeker,tuz ve toz maya ilave köpürünceye kadar karıştırın. 2.Başka bir kaseye un ilave edip,mayalı suyu içerisine döküp karıştırın ve yoğurun.Üzerine streç film ile kapatın ve oda sıcaklığında 30 dk. bekletin. 3.Hamuru 6 eşit parçaya bölüp,zemini yağlı kağıt ile kaplı fırın tepsisine yerleştirin. 4.Hamurların üzerlerine kesikler atıp,yoğurt sürün ve bir tutam un serpin. 5.Önceden 180 dereceye kadar  ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar (30-35 dk) pişirin.

Dana Paillard

YABAN MANTARI SOSU İstiridye mantarı Kültür mantarı Baby ıspanak Tuz Karabiber Krema Nişasta Zeytinyağı PATATES PÜRESİ Patates Tuz Karabiber Tane hardal Tereyağı SEBZE SOTESİ Kırmızı biber Yeşil biber Baby ıspanak Havuç Kabak Soya filizi ETİN MARINESI İÇİN Kontrafile Tane karabiber Kimyon Soya sosu Balzamik sirke Limon Zeytinyağı YAPILIŞI Öncelikle mantarlarımızı doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz.Ispanakları ekliyoruz,ıspanakları koyduktan sonra kremayı koyuyoruz,tuz ve karabiber atıyoruz sonra nişastayı suyla açıp Sosa ekliyoruz.Biraz çektikten sonra ocaktan alıyoruz. SEBZE SOTESİ İÇİN; Bütün malzemelerimizi jülyen doğruyoruz.Daha sonra tavaya yağ koyup biberleri atıyoruz.Biberler sotelendikten sonra sırasıyla havuç,kabak ve soya filizini ekliyoruz.Tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz. PÜRE İÇİN;Pataesleri haşlayıp blendırdan geçiriyoruz sonra tereyağı,tane hardal,karabiber,tuzunu ekliyoruz. Marine yaptığımız eti ızgara tavada pişiriyoruz dah...

Etiketler

Daha fazla göster